hjort.png
 

Velkommen til Engestofte Gods

Lollands muld er rig og det er denne særlige muld der gjorde, at Lolland blev det sted i Danmark, der blev tættest besat med herregårde og godser.
Det er også her vi finder Engestofte; en gammel kongsgård fra 1457 – ved bredden af Maribos Søndersø.
Maribosøerne er et af Danmarks største ferskvandssystemer på i alt 1140 hektar.

udsigten.jpg

Engestofte Gods - Naturpark Maribosøerne

Engestofte Gods er unikt beliggende midt i Naturpark Maribosøerne i et storslået og uspoleret naturlandskab.

Udsigten fra Engestofte over søområdet er i sin uforstyrrethed en af de smukkeste, uden spor af bygninger og anden menneskelig aktivitet. Godset er omgivet af et sjældent frodigt dyre- og planteliv, og går man en tur igennem skoven kan man spotte sjældne orkideer, sommerfugle og se de fantastiske havørne som yngler her.

Der er et hav af muligheder for unikke og uforglemmelige naturoplevelser.

Engestofte Gods fungerer i dag som en skov, jagt og landbrugsejendom.

Godset omfatter i alt 830 Ha som består af agerjord, skov samt en stor del af Maribosøerne.

Engestofte Gods ejes i dag af familien Egeskov.


havoern.jpg

Engestofte har den første ørnerede
Havørne har været udryddet i Danmark siden 1800-tallet, men i 1996 kom den første ynglende havørn tilbage og slog sig ned på Engestofte

anemonen.jpg

Turbåden Anemonen
Oplev Maribosøernes enestående natur fra sø-siden med turbåden Anemonen. Anemonen tilbyder blandt andet rundture til Borgø, en del af Engestofte, hvor man ser uspoleret natur og resterne fra en middelalderborg. Turbåden arrangerer både offentlige- og private ture og arrangeres af Lollans Kommune og Naturpark Maribosøere. Læs mere her

havoern.png

Orkideer
Går man tur omkring Engestofte kan man være heldig at spotte de spetakulære blomster. De er alle fredet og nogle ekstremt sjældne.

maribogolf.jpg

Golf
Kun 3 km fra Engestofte kan I finde Maribo Sø Golfklub. Golfbanen er - ligesom Engestofte placeret i det naturskønne Natura 2000 område. Banen ligger i et meget let kuperet terræn omkring den smukke Maribo Søndersø. Læs mere her

sø closeup lille.jpg

Lystfiskeri
Maribosøerne er et framragende område for lystskeri med et hav af fiskearter som f.eks. gedder, aborre og karper m.fl.

1899974.jpg

Cykelture
I og omkring Naturpark Maribosøerne findes der flere smukke cykelruter. Prøv f.eks Søndersøruten på 20 km, der fører dig rundt om Søndersø, Maribo Domkirke, Engestofte og Søholt godser. Læs mere her

 

Historien om Engestofte Gods

Engestofte har gennem tiden huset flere betydningsfulde mennesker, størst er måske den danske frihedskæmper Monica Wichfeld.

Monica Emily Wichfeld - Foto: Frihedmuseet

Monica Emily Wichfeld - Foto: Frihedmuseet

Engestofte tegnet af Ferdinand Richardt i 1867

Engestofte tegnet af Ferdinand Richardt i 1867

Monica Wichfeld

*12.7.1894 i London, †27.2.1945 i Waldheim, Tyskland.

Monica Wichfeld var født ind i den britiske højadel og færdedes her blandt det internationale jetset, sammen med blandt andre Edward 7., Tallulah Bankhead, Gladys Cooper, Noel Coward og Winston Churchill. I Londons selskabsliv traf hun Jørgen Wichfeldt, der som 22-årig i 1907 havde arvet Engestofte Gods.

De blev gift i 1916 og fik sammen 3 børn. Efter mange år i udlandet flyttede familien i 1941 tilbage til Danmark, hvor de etablerede sig på Engestofte.

Monica Wichfeldt mødte her forfatteren Hilmar Wulff og blev igennem ham introduceret til den danske modstandbevægelse. Engestofte blev modtageplads for våbennedkastninger og Monica havde derudover planer om at lade engelske fly nedkaste containere fyldt med våben i søen ved Engestofte.

Hendes planer blev imidlertid røbet og i januar 1944 rykkede 15-20 tyske soldater og civilklædte gestapofolk ind på Engestofte og arresterede hende.

Monica Wichfeld selv blev ført til Dagmarhus og senere Vestre fængsel. Hun benægtede ethvert kendskab til de forhold tyskerne forelagde hende.

Den 12. maj1944 stilledes hun for en krigsret, der dømte hende til døden, som den første kvinde under besættelsen. Hun blev opfordret til at søge benådning, men nægtede i første omgang dette. Grundet pres fra hendes familie skrev hun dog alligevel en ansøgning. Den blev skrevet på engelsk, og som en hån mod Gestapo på toiletpapir. Monica ender sine dage i et fængsel i Waldheim, hvor hun dør af tuberkolose d. 27. februar 1945 ca. to måneder før Danmarks befrielse d. 5. maj 1945.

“Jeg er Fatalist, og naar min Time slaar, bliver der ingen Vej uden om det.”

Monica Wichfeldt 1944